En bondegårdsferie er perfekt for familier med børn

Der er mange muligheder for aktiviteter og destinationer når familier med børn skal på tur eller ud at oplee noget. Det må gerne både være afslappende og give tid til nærvær samtidig med, at der også gerne må være gode muligheder for at opleve noget spændende og lære noget nyt. Er man træt af de klassiske muligheder som legeland, forlystelsesparker eller charterferier, er en ferie på en bondegård måske noget man skulle overveje.

En bondegårdsferie er en oplagt mulighed for familier med børn. At holde ferie på en bondegård er en god måde at komme væk fra hverdagens stres og jag, og den giver den perfekte ramme for at komme hinanden ved. Samtidig er det for mange familier lettere at overskue, da der sjældent er for langt hjem, og fordi man bliver i Danmark, samtidig med at man kommer væk fra ens vante rammer.

En bondegårdsferie er derfor også et oplagt alternativ til at leje et sommerhus eller tage på camping, og man er desuden garanteret en masse nye og lærerige oplevelser.

Træk stikket, snus den friske luft og nyd tiden med hinanden, mens i går på opdagelse blandt gårdens dyr og den smukke natur.

Masser af gode og lærerige oplevelser

Mange børn synes naturligt, at det er spændende at være en del af hverdagen på en gård, og afhængig af deres alder kan de faktisk deltage i rigtig mange ting. Lige fra malkning, mugning og fodring til lækre produktioner af marmelade og æblemost. Det kan også være at der er nogle tørre kviste, som skal brændes af, og i den forbindelse er det jo oplagt at lave et bål, som man kan sidde at hygge sig omkring med snobrød eller kanelbagte æbler på pinde.

Andre mulige aktiviteter er at snitte figurer af pinde, eller måske plante planter ud eller grave kartofler og gulerødder op, afhængig af hvilken årstid man er der på. Den mest oplagte periode at tage på bondegårdsferie er fra juli til september, da det her at der er mest at lave på gården, og samtidig er det høsttid.

Afhængig af hvilket sted man finder, er det også muligt at børnene kan være så heldige at få en tur med i traktoren eller høstmaskinen, når der skal høstes korn. Nogle gårde har også heste, og er her vil der selvfølgelig være mulighed for at ride en tur i skoven, strigle hestene og muge ud i stalden.

Flere og flere børn har ikke noget kendskab til, hvor den mad de dagligt indtager kommer fra, især hvis de er vokset op i byer eller forstæder. En bondegårdsferie kan derfor også være en god anledning til at lære børnene om miljøet og naturen.

Afslapning for alle

En bondegårdsferie er garanteret afslapning for alle. Og efter en dag fyld med aktiviteter er der også gode chancer for at børnene falder tidligt i søvn, hvilket giver plads til voksen-tid, måske med et godt glas rødvin på terrassen. Nogle bondegårde giver muligheden for at prøve at sove på et høloft, og det er bestemt også en sjov og anderledes oplevelse. r

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*