Danskerne elsker brætspil

I Danmark elsker vi brætspil!

Danskerne spiller brætspil som aldrig før, og butikkerne sælger flere og flere brætspil. Man kan finde brætspil i supermarkeder, hos boghandlere, i legetøjsbutikker, i netbutikker og i alle mulige andre butikker. Det er stort set muligt at købe brætspil overalt.

Brætspil passer til masser lejligheder

Brætspillene bliver brugt på mange forskellige måder, og til mange forskellige lejligheder.

Spil med familien

Nogle familier spiller matador, når de mødes til julefrokosterne, og det er blevet tid til et spil efter maden. Her sidder man og køber og sælger grunde, og forsøger at ruinere sine modstandere. Den dygtigste spiller vinder til sidst, ved at eje hele spillepladen.

En anden klassiker er Ludo, som også bliver spillet over det hele. Ludo er et klassisk familiespil, som giver mulighed for at børn og voksne kan dyste mod hinanden. Ofte kan man være 4 spillere, som sidder og har nogle hyggelige timer sammen.

Spil med vennerne

Brætspil er også populær underholdning når man har inviteret venner over til en hyggelig aften.

Det er hyggeligt at spille
Det er hyggeligt at spille

Ofte starter man med måske at spise noget god mad og drikke noget god vin, og så kan man spille et spil efter desserten.

Under spillet sidder man og snakker og hygger, mens man konkurrerer mod hinanden om at være den bedste.

Populære brætspil kan være forskellige former for quizspil. Her skal man svare rigtigt på et spørgsmål før man får lov til at rykke sin brik.

Det er derfor en god blanding mellem viden og lidt held når man slår, som sikrer at man får sejren. Nogle gange kan man quizze mod hinanden, og det er også muligt at spille sammen mod hinanden. Så kan der gå konkurrence i det.

Tag spil med på ferien

En anden god mulighed er at tage brætspillet med på ferie.

Rigtigt mange danskere holder sommerferie i Danmark eller i udlandet, og elsker at tage et brætspil med.

Brætspil fylder ikke særligt meget, så de kan nemt pakkes ned, og pakkes op igen. Man kan spille over det hele. På stranden, på altanen, i campingvognen, eller hvor man er henne. Man kan også invitere nogle over, og så kan man holde en brætspilsaften.

Der findes også turneringer

En af de klassiske tiltag indenfor brætspil i Danmark er forskellige former for brætspilsturneringer rundt omkring.

Man kan f.eks. spille skak mod hinanden, eller backgammon.

Der bliver også afholdt forskellige quizaftener med fokus på brætspil, der indeholder elementer af quiz.

Danskerne elsker brætspil, og spiller mere end nogensinde før. Det betyder også at der hele tiden kommer nye brætspil som f.eks. Mads og Monopolet brætspil, hvor man skal svare på dilemmaer sammen med de andre. Et sjovt og afvekslende spil.

Uanset hvad, så er de gamle klassiske brætspil kommet for at blive. Skak og backgammon er stadig nogle af de mest populære brætspil, fordi de er enkle at lære, nemme at forstå, men svære at mestre. Det giver en god blanding, hvor man hele tiden kan lære nyt, og derved udvikle sit spil. Det har man lidt mere begrænset mulighed for, når det handler om andre spil, som f.eks. Ludo.

Uanset hvilket brætspil du kan lide, så gælder det bare om at hive det frem. Dine venner og familie vil helt sikkert elske at spille brætspil mod og med dig.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*