DISC og kommunikation

woman sitting on bed with flying books

Alle ved godt, at vi skal samarbejde med hinanden for at opnå de resultater, som vi ønsker os. Det kan alle godt nikke ja til. Men kan vi samarbejde? Ikke altid. Det er desværre den barske sandhed. Der kan være store gnidninger og konflikter, som forhindrer, at vi når resultatet. Det er tegn på dårligt samarbejde. Det er muligvis også tegn på dårlig kommunikation. Men hvad er kommunikation?

Samarbejde

Sidder I med en opgave, som I bare ikke kan løse, fordi der er nogle gnidninger, der bevirker, at I ikke samarbejder, så bør I virkeligt gøre noget ved det. Der kan være tale om, at det er en lille misforståelse, som ligger til grund for det dårlige samarbejde. Skulle den misforståelse ikke ryddes væk, så I kan komme videre? Men der kan også være tale om, at misforståelsen ikke er så lille. Måske er der blevet kommunikeret forkert. Måske er der en på teamet, der ikke har forstået det, som du eller en kollega har formidlet til jer. Det skal der gøres noget ved. Fordi hvis I skal samarbejde omkring en anden opgave på et andet tidspunkt, så vil der sikkert opstå de samme problemer i jeres team. Hvordan gør man så det? Altså rydder en lille eller en større misforståelse væk?  Ja, der er mange muligheder. Og der er mange dimensioner at tænke på:

Kortlægning af problemer

For det første kan I jo sætte jer fredeligt ned og forsøge at kortlægge, hvad der er blevet sagt, og hvordan det er blevet forstået. Det kan være med til at sætte hele problemstillingen op krystalklart – for alle. Men er der så store gnidninger, at der er tale om konflikter, så bør I gøre noget helt andet. I kunne vælge at rive nogle timer ud af arbejdskalenderen og deltage i et lille teambuilding kursus, hvor I lærer, at kommunikation ikke altid bare er at forklare og fortælle. Det handler i høj grad også om at lytte og at svare på spørgsmål. Det handler om at turde stille spørgsmål. Også selvom man føler sig ’dum’.

DISC baseret teambuilding

Der findes rigtigt mange teambuilding kurser med DISC profil, der sigter på netop at forbedre kommunikationen imellem forskellige mennesker. De behøver ikke at være fysisk krævende, og de behøver heller ikke vare i mange timer. De kan dog hjælpe jer til at finde et fælles fodslag, så I får en god kommunikation, uden at gnidningerne vil opstå. Hvis der er noget galt i samarbejdet imellem jer, så skal I altså overveje, om det ikke er en idé. I kan helt sikkert blive enige om, at samarbejdet ikke er godt. I kan nok også blive enige om, at I bør gøre noget ved det. Og hvis I har frie, hænder til selv at forbedre samarbejdet, så bør I ikke undlade at gøre det.

Som nævnt er teambuilding en god måde at forbedre og styrke et samarbejde på. Der er naturligvis også andre metoder. Men teambuilding er som regel en sjov måde at gøre det på. Og når samarbejdet er fint, så vil I også kunne plukke frugterne af at have revet en dag eller nogle timer ud af kalenderen.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*