MEM er i Ølstykke

Vinduespudsning med ny teknik

Du er måske et af de få mennesker, der ikke har noget imod at pudse vinduerne i din bolig selv. Det er helt fint. Men ved du, at når du pudser vinduer, så gør du det måske ikke helt rigtigt. Mange mennesker, der selv pudser deres vinduer, tror nemlig, at de skal bruge gamle aviser. Det er noget sludder. Det passede måske for 30 år siden. Men i dag bliver aviser altså produceret af en anden slags papir, som ikke er effektivt i vinduespudsningen. Ok, du vidste det godt, og du bruger derfor en klud. Fint.

Miljøet

Men ved du også, at du faktisk kan skade miljøet, når du selv pudser vinduerne? For det første kan du risikere, at sæbemidlet, du anvender, er fyldt med farlige kemikalier, der kan sive ned i undergrunden. For det andet, så bruger du sikkert alt for meget vand. Og det vand, som du bruger, er muligvis ikke varmt nok til, at vinduespudsningen bliver effektiv. Og med ineffektiv vinduespudsning vil du sikkert føle, at du skal pudse vinduerne oftere, end du egentlig har tænkt dig. Du er inde i en trættende og ond cirkel.

Det kan der gøres noget ved. Du kan fx finde en vinduespudser, der anvender den nyeste teknologi inden for vinduespudsning. Jo, der sker også teknologiudvikling inden for det fag!

Ny teknologi i vinduespolering

Jeg talte med en vinduespudser i Ølstykke – MEM, som fortalte mig om det seneste skud på stammen. Der er nogle kloge mennesker, der har fundet ud af, at den mest effektive måde at holde vinduer rene på er ved at bruge vand, som er 70 grader varmt. (70 graders varmt vand er ret varmt. Du vil ikke kunne holde ud at have hænderne i det i ret lang tid, medmindre du er en kok, som er vant til at brænde sig på ovnen, potterne og panderne.)

De har derfor udviklet særlige tanke, som de kan transportere det varme vand i, som så kan sprøjtes på vinduerne. Det sikrer to ting: Den første er, at vinduerne bliver totalt rene. Den anden er, at der bliver anvendt mindre vand, hvilket er godt for miljøet. Samtidigt er der brug for mindre volumener af sæbemidler netop, fordi det varme vand gør det meste af arbejdet. De er ret innovative i det firma – og det hedder MEM Polering.

Gør det nemt for dig selv

Så hvis jeg var dig, ville jeg gøre noget godt for mig selv: Jeg ville finde en vinduespudser i Helsingør, hvor du bor, og så ville jeg nyde, at han kommer og pudser vinduerne udvendigt og indvendigt. Jeg ville sidde indenfor og kunne lave andre ting, imens han hurtigt får ordnet mine vinduer. Samtidigt ville jeg glæde mig over, at jeg ikke skal have pudset vinduerne igen om en måneds tid. Netop fordi det er blevet gjort effektivt. Du kan måske nøjes med at få vinduerne pudset tre eller fire gange om året.

Inden du afviser mit råd til dig, så synes jeg, du skulle prøve det af. Det koster ikke det hvide ud af øjnene. Og jeg er sikker på, at du bliver glad for at kunne bruge tiden til noget andet. Tid er jo penge.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*