Ikke alt fra Norge koster kassen

Hvis du er lige som mig, så elsker du at stå på ski. Der er intet som farten ned af bjergsiderne med fuld kontrol over sine ski. Desværre er skiferier gerne lige som sommerferier og derfor er det ikke noget vi kommer af sted på så ofte som jeg gerne ville. To gange om året ville være skønt, men skal vi også ned til sol og varme, så er det ikke en økonomisk mulighed.

I den forbindelse har vi tit talt om at tage til både Sverige og Norge for at stå på ski. Man skal ikke så langt, der er ikke helt så mange turister som i alperne og man kan forstå det meste af det sprog der tales. Ofte er de også langt bedre til at håndtere små børn med diverse legeaktiviteter.

Men skal man vælge mellem Sverige og Norge, så bliver det lidt svært. For der er ingen tvivl om, at Norge har langt de bedste bjerge og pister, samt en bedre sne og ikke mindst en større garanti for sne. MEN så er der bare lige det med at alt i Norge koster kassen. Eller det vil sige ikke alt, for jeg fandt faktisk en Troll flyverdragt som er produceret af et norsk firma, til en pris der er billigere end hvad den kvalitet normalt koster i Danmark.

Nu er det bare sådan, at man ikke kan leve af flyverdragter, så selvom vi kunne udstyre pigerne i nyt tøj, så skal der stadig mad på bordet, betales liftkort, leje af ski osv. Priserne i Norge er bare 2-3 gange højere end de er i Sverige og derfor endte det også med at vi to dertil.

Pakke bilen hjemmefra

Hvis man gerne vil køre i sin egen bil og tage den lange tur, så er der ikke noget i vejen for, at man pakker madvarer og drikkevarer i bilen og tager det hele med. På den måde sparer man rigtig mange penge og jeg ved da også at flere af vores venner gør brug af netop denne finte når de kører til Norge.

Mit problem er bare, at jeg ikke orker at bruge hele den første dag i min ferie på at sidde i en bil med to utilfredse unger. Så vil jeg hellere flyve og betale ekstra for den mad vi så måtte spise. Fordi priserne er så høje så spiser og drikker man naturligt mindre og det skader jo heller ikke på figuren at beherske sig.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*