Opskrifter på Hjemmelavet is i ismaskine

Fordelene ved ismaskiner er mange. Godtnok er de lidt dyre i indkøb, men de betaler sig hurtigt hjem igen hvis man er ægte iselsker. Jeg har i mange år lavet is på den gammeldags maner, hvor man pisker fløde og blander æg, sukker og smagsstoffer deri, jeg må sige at efter jeg fik en ismaskine har den tjent sig hjem mange gange

Jeg kan lige starte med at beskrive hvordan det var før jeg fik ismaskine. Dengang var det sjældent vi lavede hjemmelavet is, i stedet købte vi færdiglavet is i supermarkedet eller, hvis det var helt vildt hos det lokale mejeri. Det var mest fordi det var bedre og når vi skulle have gæster og det hele skulle være fint. Det sjove er at jeg i mange år har været total Weber fanatiker og kunne ikke forstå at man overhovedet ville sætte tænderne i et stykke oksekød, der ikke var lavet på en Weber. Det paradoksale er at det er nu sådan jeg har det med hjemmelavet is. Jeg fatter ikke hvad jeg lavede tidligere med det supermarkeds-indkøbte is.

Jeg har købt mig en almindelig ismaskine der skal i fryseren, en maskine fra Italienske Nemox, den er bare suveræn – man sætter fryseelementet i fryseren  (der står mit hele tiden nu) og når man skal lave is tager man det op, sætter det i maskinen og i løbet af en halv time har man den lækreste hjemmelavede is. Jeg har det nu med hjemmelavet is og ismaskiner som jeg tidligere har haft det med min Weber grill og mit oksekød.

Jeg håber du er blevet inspireret til at prøve at lave hjemmelavet is – det kan godt lade sig gøre uden en ismaskine, du kan læse mere på www.is-opskrifter.dk.

Disclaimer