Overvægtige børn – mine tanker

Efter en tur i et af landets sommerlande må jeg atter konstatere, at der findes rigtig mange overvægtige børn. Det er simpelthen skræmmende at se, hvordan tendensen er blevet. Det virker langt mere normalt nu end for bare 10-15 år siden, at børn har lidt ekstra på sidebenene. Jeg ser også problemet i min søns børnehave. Det virker som om, at så længe børnene er små, er det ok, at de er overvægtige. Jeg tænker på om forældrene mon bilder sig selv ind, at det er hvalpefedt?

Jeg har også mere end én gang hørt fra en forælder, at barnet jo også er tilsvarende højt, så det er ok, det v ejer meget til trods for, det er tydeligt, at barnet er overvægtigt. Faktisk er det jo sådan, at børn netop bliver højere, fordi de er overvægtige.

I princippet gælder problemet ikke kun overvægtige børn. Jeg ser mange madpakker med 1-3 sukkerholdige snacks. Jeg tror, det handler om mistforstået godhed fra forældrene side. De vil gerne være søde ved barnet og giver barnet en lækker snack med, men det, der i virkeligheden sker, når barnet får en snack med meget sukker, er, at blodsukkeret først stiger hurtigt og derefter falder endnu hurtigere. Når blodsukkeret falder, bliver barnet uoplagt og ukoncentreret. Jeg tror i virkeligheden ikke, at nogen forældre ønsker det sådan for deres barn.

Jeg er i princippet imod, at man direkte sætter børn på kur. Jeg mener, at man i stedet skal lære dem, hvordan man spiser sundt på en helt normal måde. De skal altså ikke føle, at de er unormale i forhold til resten af familien.

Jeg har fundet en rigtig god artikel, der giver nogle gode forslag til mad, man kan give overvægtige børn. Det er helt almindeligt mad, som hele familien kan spise. Noget andet, jeg godt kan lide ved artiklen er, at den kommer med forslag til, hvordan man kan motivere sit barn til at spise sundt. Det kommer jo ikke nødvendigvis af sig selv. Artiklen hedder “Slankemad til børn” og sådan ud over titlen, så er jeg altså ret vild med den. Den er helt klart værd lige at bruge 10 min på.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*