Brug for en låsesmed

Der har været indbrud nede i stueetagen. Pigerne, der bor der, er studerende, og har fået stjålet deres lap tops. De er ulykkelige. Al deres viden ligger på dem. Politiet er naturligvis i gang med at efterforske, hvem der kan have lavet indbruddet. De har lige været her for at høre, om jeg har set eller hørt noget usædvanligt i går mellem kl. 18 og 20. Det kunne jeg sige med sikkerhed, at jeg ikke havde.

Alle er kede af det

Naturligvis er jeg ked af det – på pigernes vegne, og fordi jeg ikke kunne hjælpe politiet med oplysninger. Jeg er også lidt bekymret. Hvis der kan ske indbrud i stueetagen, så kan der også ske indbrud her hos mig. Og det vil jeg meget nødig opleve. Jeg har en del meget værdifulde smykker, som jeg har fået af min mand. Hvis de bliver stjålet, så bliver jeg ulykkelig. Derfor holder jeg lidt øje med, om der kom en låsesmed den dag. Måske kan jeg overtale ham til at skifte låsene i min dør ud. Men der kom ikke en låsesmed.

Googlede efter bedste låsesmed

Derfor søgte jeg hurtigt på Google efter ”bedste låsesmed på Amager.” Jeg ringede til den første på listen, som Google hentede til mig. Jeg spurgte ham, om han kunne komme hurtigt og skifte låsen på min hoveddør ud. Det kunne han. Heldigvis. Han kom og begyndte at fjerne de gamle låse og satte nye låse i døren. Vi talte sammen. Han fortalte mig, at det var en klog beslutning, jeg havde taget. Han havde hørt om indbruddet nede i stueetagen og kunne fortælle mig, at når man lige er flyttet ind et nyt sted, så er det bedste, man kan gøre for sig selv at skifte låsene hurtigst muligt. Det sikrer, at ingen andre end en selv har adgang til ens bolig. Tidligere beboere kan jo have givet en nøgle til et familiemedlem eller en anden person, som egentlig ikke bør have adgang til boligen. Og det havde de to piger ikke gjort.

Flyttede ind sidste sommer

De flyttede ind sidste sommer. Var glade for endelig at have fundet en bolig tæt på skolen, de modtager undervisning på. Og fordi de ikke fik skiftet låsen til deres bolig, så var de altså uheldige. Indbrudstyven var en tidligere kæreste til hende, der havde boet i lejligheden, før pigerne kom. Han havde simpelthen bare låst sig ind. Hvordan politiet havde fundet ham, vidste han ikke, men pigerne har fået deres lap tops tilbage og kan roligt fortsætte studierne.

Det undrede mig, bare at jeg ikke har hørt noget om, at de har fået sat en ny lås i døren. Jeg har heller ikke set, at der har været en låsesmed hos dem. Måske har de ikke råd? Og dog. Måske har ham, der ejer lejligheden ikke haft mulighed for at finde en billig låsesmed som for eksempel https://www.dencyklendelaasesmed.dk/, som kan gøre arbejdet. Burde han ikke det? Det er jo hans ejendom, der blev brudt ind i. Hvem er det faktisk, der skal afholde udgiften til sådan en udgift, hvis der er tale om en udlejet lejlighed?

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*