Der skal være styr på it-supporten

De fleste virksomheder er i dag – i større eller mindre grad – afhængige af nogle velfungerende it-systemer. Og for mange kan blot kortvarige forstyrrelser have stor betydning for både drift og økonomi.

Uanset om virksomheden drifter sig eget it-udstyr eller om driften er etableret hos en ekstern samarbejdspartner, er det vigtigt, at der er styr på aftalerne omkring it-supporten, hvis noget går galt.

Derfor er en af de vigtigste it-opgaver, at sikre at de nødvendige aftaler omkring virksomhedens it-support er på plads og veldokumenteret, så alle ved, hvem der har ansvaret for de forskellige systemer og hvem der skal kontaktes, såfremt der er driftsproblemer.

Det er vigtigt med en god it-plan

En vigtig brik i dette arbejde kan f.eks. være udarbejdelse af en it-plan, som dokumenterer hvem der har ansvaret internt såvel som eksternt for de enkelte it-områder. Og hvem der er hhv. primær og sekundær kontakt for de hvert af de specificerede punkter i planen.

Et eksempel på et punkt i it-planen:

Hvis internet forbindelsen ikke fungerer, kan man f.eks. opstille flg. i sin it-plan:

  1. Hvem er intern ansvarlig for internet forbindelsen
  2. Hvem er første kontakt eksternt ved problemer med internet adgang
  3. Hvem er evt. anden kontakt eksternt ved problemer med forbindelsen

I it-planen anfører man så disse ansvarlige ud for hvert eneste område, således at der kan reageres hurtigt og effektivt, såfremt der opstår problemer. Dette vil lette fejlhåndteringen betydeligt, den dag man oplever, at der er noget der ikke virker, som det skal.

De rigtige samarbejdspartnere skal være på plads

Udover at have selve it-planen på plads, er det selvfølgelig også vigtigt, at man får valgt de rigtige eksterne samarbejdspartnere, så man er sikker på hurtigt og kvalificeret hjælp, når der er behov for det. Her er der naturligvis mange parametre at kigge på. Alt fra personlig kemi til tekniske kompetencer spiller naturligvis en rolle for disse valg.

 

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*