Grill en hel pattegris

Når det er sommertid er det tid til at komme ud på terrassen og grille for venner og familie og mange vælger at grille al deres kød direkte på risten og det fungerer også okay. Men når du skal holde større selskaber, så kan du skabe en større smagsoplevelse for dine gæster ved at have kødet roterende på et spyd over grillen i stedet.

Det giver en hel speciel smag og når du samtidig har et grillspyd med motor, så passer det også sig selv i større eller mindre grad. Det behøver ikke nødvendigvis være hele pattegrise du har kørende på spyddet, for også kylling og lam er fantastisk at grille på denne måde. Mange vælger at leje sådan et spyd, men det er faktisk muligt at få et spyd helt ned til 800 kroner, så i mange tilfælde kan det bedre betale sig at købe et selv.

Det omtalte grillspyd med motor kan du finde hos danishoutdoor.dk, hvor du får et godt spyd i forkromet stål og du kan selv vælge størrelse og tykkelse. Det kommer nemlig an på størrelsen af din grill hvilken størrelse du skal købe i og modellen her kan fås fra 85 til 130 cm. Samtidig kan du vælge diameteren alt efter hvor stort et dyr du regner med skal kunne rotere. Det er en god ide at finde ud af hvilke dyr du gerne vil grille for med kyllinger kan du sagtens have mindre motorer og tykkelser grillspyd, mens hvis du skal have en gris op og rotere, så kræver det mere motorkræft. En gris er nemlig væsentlig tungere og kræver at der bliver holdt en konstant temperatur, hvilket kan være svært hvis motoren ikke drejer ordentligt rundt.

Men hvis du enten ikke har lyst til at anskaffe et helt grillspyd eller hvis du mener at det alligevel bliver for besværligt at grille en helt gris, så er der jo ikke noget i vejen for at købe den hel og så selv skære den i mindre stykker der kan grille på en normal grill. Det kræver naturligvis lidt ekstra arbejde, men omvendt så sparer du en del penge i forhold til at have købt kødet skåret ud fra slagteren.

Er du i tvivl om hvordan man skærer en gris ud, så kan du læse om det på nettet. Men omvendt, så betyder det ikke så meget om du gør det korrekt, for du ville alligevel have skåret den hele gris du havde tænkt dig at grille, ud i bittesmå stykker mens den drejede rundt på spyddet.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*