Intelligent pejs

Hygge foran biopejsen

Det blev en tilfældighed, der var baggrunden for, at vi for nogle måneder siden besluttede at udvide varesortimentet i den forretning med hårde hvidevarer, som jeg ejer sammen med en kompagnon.

Vi havde i et stykke tid snakket om, at vi gerne ville skabe en mere hyggelig atmosfære i butikken, for hårde hvidevarer er jo i sig selv nok ikke specielt egnede som hyggespredere. De er enten hvide i en kold farve eller af rustfrit stål. Det er jo ikke så meget in for tiden med farvede hvidevarer, så dem har vi slet ikke nogen af i udstillingen.

Jeg kom på et tidspunkt i tanker om, at jeg til et møde på et hotel i vores naboby for et stykke tid siden havde set en væghængt pejs, som i sig selv så ganske flot ud, og selv om den ikke indeholdt noget brænde overhovedet, var det tydligt nok rigtige flammer, der var i den.

Det gjorde mig nysgerrig, for jeg havde ikke tidligere set sådan en indretning, så jeg undersøgte sagen og fandt ud af, at der var tale om en biopejs, hvori man afbrænder en brændbar væske i stil med lampeolie. Jeg fandt ud af, at brændstoffet til den type pejse er bio-ethanol, og at forbrændingen er så fuldstændig, at der ikke er behov for en skorsten, da der slet ikke kommer røg fra forbrændingen.

Det kom jeg i tanker om, da vi drøftede, hvordan vi måske kunne gøre vores butik lidt mere hyggelig. Det er flere år siden, vi investerede i en kaffebar, som kunderne frit kan benytte, når de er i vores forretning, men nu ville vi altså gerne gøre noget mere for at bringe vores kunder i godt humør, når de er hos os. Den slags kan jo ofte øge omsætningen mærkbart.

Jeg nævnte eksistensen af bio pejse for min kompagnon. Han havde på det tidspunkt ikke hørt om dem før, men han var enig med mig i, at det lød som en god ide. Derfor indkøbte vi i starten en enkelt bio pejs, men af en type, der kan stå frit på gulvet. Så har vi muligheden for at flytte rundt på den, hvis vores udstilling kræver det.

Vi var alle i forretningen begejstrede for bio pejsen, så vi købte en mere, da vi har et temmelig stort butikslokale. Og det var kort efter, at vi købte nummer to, at de første kunder begyndte at interessere sig for dem og spurgte, om det var nogen, vi forhandlede.

Det var det ikke, men det gav os da ideen, for der syntes at være ret stor interesse blandt kunderne. Derfor har vi nu taget biopejse med ind i vores varesortiment, og vi har allerede solgt de første eksemplarer af dem. Det er en god vare at have i sortimentet, for der er normalt aldrig efterfølgende reparationer eller service forbundet med dem, så de stiller ikke specielle krav til os. Men de sikrer en ganske indbringende omsætning af bio-ethanol, som vi selvfølgelig også er i stand til at forsyne vores kunder med.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*