Utæt toilet

Det var lige efter, at jeg var kommet hjem efter en 60 kilometer lang cykeltur, at min kone kaldte på mig ude fra vores badeværelse. Der var noget, hun ville vise mig, og jeg må indrømme, at jeg blev noget betænkelig, da hun pegede på noget vand, der løb ud på gulvet lige ved siden af toilettet.

Først håbede jeg, at der bare var tale om noget kondensvand, men det gik nu hurtigt op for mig, at mængden af vand var for stor, så der måtte være tale om en læk af en eller anden art. Jeg gav mig til at undersøge toilettet, og jeg fandt hurtigt ud af, at der sivede vand ud fra cisternen ovenpå selve toilettet.

Det var noget af en lettelse, for så var der da i hvert fald tale om rent vand og altså ikke vand fra selve toiletkummen, hvilket selvfølgelig ville have været ret så ulækkert. Jeg forsøgte at finde ud af, hvor præcis lækken fra cisternen varm for hvis det nu bare var en pakning, der var blevet utæt, ville problemet jo ikke være så stort.

Men desværre fik jeg øje på en regulær revne i cisternen, som er af samme keramik som selve toilettet. Hvordan den kan være opstået, aner jeg ikke, men det er i hvert fald en kendsgerning, at vi bliver nødt til at anskaffe et nyt toilet, for den slags kan man normalt ikke have held med at reparere på.

Men bevares, huset er godt og vel 20 år gammelt, og toilettet har samme alder, så det skal nok ikke betragtes som den store katastrofe, at det ikke holder længere. Og et nyt toilet er jo ikke i en prisklasse, der kan vælte en almindelig økonomi.

Troede jeg da, for min kære hustru var straks parat med et gammelt ønske om at få et vægthængt toilet, fordi det er nemmere at gøre badeværelset rent, når toilettet hænger på væggen. Jeg var letsindig nok til at svare hende, at når nu anledninger var der, skulle hun nok få sit ønske opfyldt.

Men lidt senere gik det op for mig, at et væghængt toilet indebærer en indmuret og skjult cisterne, og så bliver udgiften jo en helt anden. Nu er det heldigvis sådan, at jeg godt selv kan udføre den slags arbejde, så jeg kastede mig over internettets velsignelser af net butikker, der handler med billig VVS udstyr, for at finde en løsning, der kan tilfredsstille både min hustrus æstetiske krav til udseendet af den slags og vores økonomi.

I første omgang blev jeg positivt overrasket, men da jeg fandt ud af, hvor mange forskellige fittings og så videre, man skal købe for at få monteret sådan et toilet, løb det alligevel op i en hel del penge.

Men skidt. Min stolthed som mand forbød mig at løbe fra løftet til min kone, så jeg bestilte et flot, væghængt toilet med alt det tilbehør, der skal til, og det kom med en fragtmand i dag. Så i morgen kaster jeg mig over arbejdet. Og så ser vi, om ikke vi på et tidspunkt sætter huset til salg hos Max Mardorf.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*