Kager og hjemmelavet is

Når man skal have gæster til middag skal man beslutte sig om man vil servere en hjemmelavet kage til dessert eller man vil servere en hjemmelavet is i stedet. Serverer man den ene eller den anden skal det være kvalitet og det skal være godt.

Vælger man at bage en kage til desserten skal man beslutte sig for hvilken kage det skal være. Det nytter ikke at det er en klassisk sandkage eller en hindbærsnitte. Det vigtige er at bage en kage der passer til den ret man har fået. Nogle af de klassiske dessertkager er brownies, muffins eller hvis man har børn så er cup-cakes et hit. Valget af kage er måske det bedste og nemmeste, det er super nemt at bage alle de førnævnte kager, specielt fordi der næsten ingen ingredienser skal i dem – samtidig med de har en bagetid på omkring 15 minutter. Det betyder samlet set at man kan bage en kage til dessert på omkring 30 minutter.

Den hjemmelavede is derimod er lidt sværere at lave, den skal forberedes flere timer i forvejen og helst dagen før. Da den skal fryses er det naturligt at det tager lidt længere tid end de 30 minutter det tager at bare nogle cup-cakes.

Ligesom med kagerne er det vigtigt at vælge en is som passer sammen med den ret man har fået. Her er klassikerne en hjemmelavet daim is med krokant bund eller en hjemmelavet vanille is med store nødder og chokolade. Inspirationen til hvad man kan fylde i sin is kan man hurtigt finde ved at kigge rundt på andre is der sælges, her er Ben & Jerry’s en klassiker.

Hvis man virkelig går op i det med is til dessert kan man købe sig en ismaskine, de kan fås i mange størrelser og varianter, alt efter hvor professionelt det skal være. Men det er på ingen måde nødvendigt med en maskine for at lave is, det eneste du skal gøre er at være velforberedt.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*