Trådløs alarm

Af og til skal man som politimand tage sig lidt i nakken for ikke at komme til at lyde sarkastisk, når man taler med folk. Det måtte jeg også i går, da jeg var ude hos en familie, der havde haft indbrud i deres hus den foregående aften eller nat, hvor de ikke havde været hjemme.

Da jeg var færdige med de nødvendige undersøgelser, tog jeg mig som altid i den slags tilfælde tid til lidt rådgivning. Jeg spurgte manden, om de nogensinde havde overvejet at få opsat en tyverialarm i huset, og svaret var, at det havde de faktisk ikke, for de følte sig godt hjulpet med deres dejlige Labrador Retriever, som ifølge ham var meget vagtsom.

Jamen, hvor var hunden da henne, da der blev begået indbrud, spurgte jeg, og manden fortalte, at den havde været med dem på weekendtur til deres sommerhus. Det var på det tidspunkt, jeg var lige ved at blive sarkastisk, for hvad hjælper en vagtsom hund, hvis den ikke er til stede?

Manden gav mig ret og fortalte i øvrigt, at de ofte var ude i deres sommerhus, så han kunne godt se, at en trådløs alarm ville være en god ide. Vi talte lidt frem og tilbage om, og jeg anbefalede ham en af de forholdsvis nye alarmer, der også fotograferer ubudne gæster. En tyverialarm med kamera er ganske enkelt guf for os i politiet, for i rigtig mange tilfælde kan billeder af en eller flere tyve føre til en hurtig opklaring.

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*